DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

Sunday, 16 December 2012

OSTEMATRIX vs OSTEOPOROSIS


Salam hari Isnin buat ibu-ibu semua..dah tengok gambar di atas..berkaitan ape yer..;)..sebelum ni mera ade post berkaitan testimoni ostematrix..hari ni mera bagi kat atas tu perbandingan ostematrix dengan susu dan badam..ibu-ibu boleh lihat sendri kan nilai 1 biji oste = 1gelas susu penuh kalsium = 80 biji badam..bayangkanla..larat ke kita nk makan 80 bji badam sehari kan?dah tu mahal plak..hehehhe

APA SEBENARNYA OSTEMATRIX ?

Ostematrix mempunyai kalsium yang isinya paling seimbang bagi memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.  Nutrien2 ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan bahawa suplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

MANFAAT UTAMA:
  • Menguatkan Tulang - kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia(rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan meransang darah untuk memekat.
  • Memperbaiki Kekejangan dan Kebas-Kebas (semut2) - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.(elok utk ibu hamil yg sentiasa mengalami cramp)
  • Meringankan Stress - Ianya mengimbangi tekanan darah ; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf; menggalakkan tidur selesa; memperbaiki jantung berdebar, gementar dan stres. Ia juga membperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.(sesuai utk yg sentiasa migrain)
  • Memperbaiki Masalah Haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
  • Pengalkalian Tubuh  - kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan PH tubuh.  Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua.  tambahan pula kalsium mambantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.
  • Memperbaiki Hiperaktiviti perut dan sakit gastrik
  • Vitamin D - Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. 
  • Siapa perlu vitamin D?
  • - Vegetarian yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas
  • -  individu yang melebihi 55 tahun
  • - wanita hamil
  • -kanak-kanak perlu mengambil suplement vtamin D.
Magnesium 
- Ia adalah ion positif no2 penting didalam tubuh kita.  Ianya menggalakkan:-

  •  komposisi tulang dan rawan.  
  • Membantu sistem saraf 
  • mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga
  •  pengecutan saraf dan otot 
  • menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit.
- Jantung :-
  • memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus
  •  menghalang endapan kalsium
  •  melart dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu
  •  Ianya juga penting untuk meraka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.
- Zinc, boron, manganes, kuprum:-

  • Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot
  • menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang
  • rawan dan menghalang artritis
Bagaimana Memilih Kalsium Premium?

* Pilih Produk yang ada vitamin D dan magnesium
* Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum.
* Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.




Testimoni dari seorang ibu mengandung selepas mencuba Ostematrix Shaklee: 

" smlm me mkn ostematrix, nyaman tdur smp ke pagi

even my hubby pun mkn smlm, dia pun ckp tdur dia nyaman smlm n bngun pagi rasa bertenaga
smlm tu me sakit pinggang
after me mkn oste this morning pinggang dah tak sakit la"

Sesiapa yang belum cuba ostematrix Shaklee, better cuba. Tak rugi. Serius berbaloi.

Apa Lebihnya Ostematrix shaklee?

ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang

OSTEMATRIX UNTUK SIAPA?
1) Seorang yang mudah stress, mudah kejang, mempunyai masalah water retention, sembelit serta pra haid..berilah peluang pada diri mengubah nasib dengan mencuba Ostematrix.

2) Individu bekerja yang sering keletihan/mudah letih..Ostematrix bakal membantu anda kekal bertenaga + bersemangat! yeah!!!

3) Ibu Hamil - Ostematrix boleh membantu sakit tulang belakang dan mengelakkan kekejangan (cramp /org klantan kate nyetok mengkarung..hiii..org klate phm kan..) 

4) Ibu Menyusu - Ostematrix membantu untuk pengeluaran susu dgn lebih baik (of cos kene ikut prinsip utama penyusuan..demand & supply)

5) Wanita - Ostematrix membantu mengurangkan risiko Osteoporosis (kereputan tulang

6 ) Berat Badan Berlebihan - jika anda tergolong dalam golongan ini..oh! anda amat perlukan Ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda bagi mengampu tubuh anda!

Ade yang berminat dengan Ostematrix? 


Jom order dengan Meera. Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.

©       HP NO.         : 013-5116965
©       Emel               : ameerazulfa@gmail.com
©      Add   Fb          : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like! FB Page: http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog               : http://ameerahzulfa.blogspot.com/

Dapatkan jadual pemakanan + konsultasi percuma setiap pembelian anda dengan mera ;)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan 
atau mencegah sebarang penyakit.

No comments: