DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

Monday, 10 December 2012

BESTNYERR...ESP!!


FAKTA MENARIK ESP DAN KEISTIMEWAANNYA



Salam mommies..ape kabar hr ni..yang bekerja di Selangor bestla kan..cuti hari ni..
epi oliday to u olls..;) 
hr ni mera nak share tentang ESP..pernah dgr tak pasal ESP?mungkin ade yg pernah ade 
yang tak kan..xpe utk yg 1st time dengar pasal ESP bleh baca kat bawah ni ek..yang dah tau 
pun leh tambh2 ilmu ;)

APA ITU ESP? 
ESP - adalah singkatan dari Soy Protein Isolate Powder 
Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

~ ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya 
bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis 
protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur 
dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

~ Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation 
Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah 
saat pemprosesannya.

~ Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. 
Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*

APA YANG BEST ESP? 
ESP adalah dalam bentuk serbuk. so sesiapa yang TAK SUKA makan pil vitamin, urmm. i like! 
– sesuai untuk ‘breakfast’ ..cadangan hidangan yang best.. 3sudu besar ESP campur dengan milo, 
freshmilk, jus buah, yogurt drink, susu tepung atau nesvita 3 in 1..pilihla minuman kegemaran u oLLs..;)

ESP UNTUK SIAPA? 
1.IBU MENYUSU
- Bagi ibu menyusu, ESP membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat.
- ESP juga membantu menghasilkan susu ibu yang lebih pekat dan berkrim kesannya bayi akan 
cepat kenyang dan kurang meragam.

2.IBU HAMIL
-ESP membekalkan asid amino yang bertindak untuk otot dan organ bayi.
- ESP membantu pertumbuhan plasenta, uterus, dan untuk membantu aliran darah ibu yang sentiasa
 bertambah semasa mengandung.
- Sangat membantu ibu2 yang mengalami morning sickness kerana ESP membekalkan tenaga.

3.WANITA 
-Nak kurus...? ESP Shaklee boleh jadi meal replacement. (kalo minum pagi2..anda tidak akan rasa
 lapar malah semakin bertenaga!)

-Nak cantik...? 
Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai 
anti-penuaan (awet muda u..:), mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, 
sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.
- Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

4.LELAKI
Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia 
mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. 
Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel
menjadi sel-sel kanser

5.UNTUK SEMUA YANG INGIN SIHAT..
Sebenarnya ESP sesuai untuk semua ibu-ibu, wanita mahupun lelaki dewasa..kerana ESP mempunyai….
Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi.
– kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. 
Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
- Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 
20,000 jenis enzim dan lain-lain.
- Pengambilan ESP Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan 
kita sentiasa bertenaga
Pemberi tenaga segera 
– Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, 
migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.
-Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, 
pigmentasi, freckles.
-Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya


Kod Produk 20665 (850g)
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah 
sebarang penyakit


Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       HP NO. : 013-5116965
©       Emel     : ameerazulfa@gmail.com
©       Fb          : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Blog       : http://ameerahzulfa.blogspot.com/

Sila Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)..
Dapatkan konsultasi percuma setiap pembelian anda dengan saya ;)

No comments: