DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

Monday, 24 December 2012

SELAMAT DATANG KE BLOG SIISM

Jutaan Terimakasiah Buat ibu-ibu dan rakan2 yang sudi melawat blog My LuRve Iman..Hari ni..meera nak bgtau bahawa mera dan husb dah buat blog baru khas untuk ibu2 comel dan rakan2 semua...So, buat ibu2 dan rakan2 yg nak tau pasal produk kami..jemput ke blog baru kami Susu Ibu Idaman Si Manja
Semua dijemput untuk melawat, menziarah blog baru kami untuk mendapatkan info2 terkini mengenai produk untuk kesihatan kita semua. Sokongan daripada ibu-ibu dan rakan2 semua amat kami hargai dan diucapkan Jutaan terima kasih ;)


Untuk ke blog SIISM sila klik SUSU IBU IDAMAN SI MANJA


Salam KaSih dan MesRa dari kami di SIISM ♥

Friday, 21 December 2012

TESTIMONI SET KESUBURAN


Syukur alhamdulillah dengan izin Allah dan berkat doa dan usaha kita..ramai yang sah hamil.  Alhamdulillah..produk ini juga sedikit sebanyak membantu mereka untuk medapatkan cahaya mata.  

Ingin tahu apa kata mereka?jom lihat testimoni ini..








Nak tahu  apa kah produk yang digunakan oleh ibu-ibu ini?

 jom lihat Set Kesuburan diSINI

Buat ibu-ibu dan rakan2  yang belum dikurniakan Anak , Apa Lagi tunggu Jom berusaha dan ikhtiar sebaik mungkin,siapa tahu ada rezeki kita kali ni. Semuanya Dengan Izin Allah.  Kita hanya mampu merancang dan DIA lah yang menentukan.

BERMINAT  utk dapatkan set Kesuburan?


Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID        : 901538
©       SMS                 : 013-5116965
©       Emel                 : ameerazulfa@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page   : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                 : http://ameerahzulfa.blogspot.com/

Anda akan mendapat JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN dan layak mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pembelian anda dengan meera..:)

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit


DOA MENDAPAT ZURIAT

Salam Jumaat lagi rakan2 yang sudi melawat blog mera...Pada entry sebelum ni mera ade share tentang supplement untuk kesuburan bagi mendapat zuriat kan..kali ni mera nk share pula doa untuk mudahkan mendapat zuriat.  Seperti yang mera bgtau seblm ni..kita perlu berusaha dan berdoa dengan ALLAH untuk mendapat kehidupan yang lebih baik. Doa kan senjata bagi kita umat islam. Oleh itu mari kita berdoa setiap hari mohon dari Yang Maha Esa.  Doa ini mera ambil dari buku himpunan doa Ustaz Harun Din (yg kulit warna hijau tu..;)

1) Baca Al-Fatihah
2) Baca Doa di bawah ini.

Ertinya.
*Wahai Tuhanku, janganlah engkau biarkan daku seorang diri(dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engkaulah jua sebaik2 yang Mewarisi" (Surah Al Anbiya:89)
Ertinya.
*Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan Yang baik, Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa permohonan (Surah Ali Imran:38)
Ertinya.
*Dan tidaklah orang kafir itu memikirkan dan mempercayai Bahawa Sesungguhnya langit dan bumi itu pada asal mulanya bercantum (sebagai benda Yang satu), lalu Kami pisahkan keduanya?dan kami jadikan dari air, tiap2 benda Yang hidup?maka mengapa mereka tidak mahu beriman?(Surah An-Anbiya:30)

3) Kemudian..baca doa di bawah ini pula sebanyak 7x.



 Ertinya
*Maha Suci Tuhan yang urusanyya "kaf" dan "nun". Maha Suci Allah yang urusannya apabila DIA menghendaki sesuatu, Ia berkata "Jadilah. maka akan jadilah".
Aku bermohon kepada Allah yang maha Agung, Tuhan yang memiliki Arasy yang Agung agar DIA menyembuhkan dikau.

Semoga dapat memberi perkongsian yang bermanfaat buat semua.  Dalam usaha kita untuk menambah umat nabi Muhammad S.A.W, jangan lupa untuk berdoa dan meminta pertolongan dari-NYA. Sesungguhnya Allah itu Maha Pencipta, Maha Mendengar, Maha Berkuasa atas sesuatu. Semua rezeki adalah dari-NYA jua.

Selamat beramal ;)

Untuk mendapatkan set kesuburan..sila klik diSINI
Untuk melihat testimoni ibu2 yang telah hamil dengan set kesuburan boleh lihat disini

 " Berusaha, Berdoa & Bertawakkal "

Thursday, 20 December 2012

SET KESUBURAN LELAKI & WANITA


Assalamualaikum..Selamat pagi semua..semalam cousin mera tanyakan tentang cara simpan susu yang diberi..hari ni..My sis in law plak tnyakan set kesuburan ada tak..memandangkan dah 2-3 tahun berkahwin tp blum ada rezeki zuriat lagi..mera pn syorkan produk shaklee ni..mane tau serasi kan..Pada rakan2 yang sudi lawat blog mera ni dan berminat utk set kesuburan ini, mera juz nk share, sblm pilih produk..selidik, cek dan ketahui dlu punca sebelum dapatkan rawatan kerana kita xnak ambil produk yang x berkaitan dengan masalah kita k...So, if rakan2 sume dah berkahwin lebih 2 thn & masih belum punya cahaya mata, 1st of all jumpa doktor dlu check apa masalah u oll k.

Di sini mera nak kongsikan antara punca2 yang perlu diberi perhatian, antaranya ;-
1- Keletihan - mudah dan kerap rasa letih dan lesu (mungkin menyebabkan badan kurang produktif)
2- Hormon tidak stabil - period tidak menentu (bagi wanita)
3- Masalah keputihan yang serius
4. Suami seorang perokok
5- Berat badan suami isteri berlebihan
6- Banyak mengambil pemakanan kurang sihat seperti fast foof, junk food dan minuman bergas.
7-Asyik fikirkan nk dapat anak semasa bersama - Ade seseorang pernah mengatakan, if kita duk pk nk anak jer susah nk dapt coz kita stress mase tutttt....so, xpayah pk ape2 time tu..just Enjoy!!

Di bawah ni pula mera nak bagi info tentang produk kat dalam gambar tu yerr..so, baca btul2..pilih yang mana berkaitan dengan diri u oll k..;)

ESP (Protein) - protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur. Protein juga membantu menyihatkan ovum dan sperma.

GLA Complex - Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur.  Gamma Linolenic Acid (GLA) membantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti yang juga dikenali sebagai 'Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)'. Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Follopio dan telur (ovum).  Tambahan cecair serviks yang sangat subur ini juga akan membantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari didalam Tiub Fallopio, yang mana akan membnatu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semsa isteri sedang subur.

Vitelea - Uniknya Vitelea@ Multivitamin shaklee ini kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.  Penting buat suami isteri yang sibuk bekerja dan kurang menjaga pengambilan makanan atas sebab2 tertentu mahupun kekangan.

B-Complex - Uniknya vitamin B shaklee kerana ianaya turut mengandungi Folid Acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormone. Terdapat 2 jenis vitamin B yang bermanfaat untuk menambah kesuburan , satu untuk lelaki dan satu untuk wanita. Vitamin B12 dapat menambah dan meningkatkan kualiti sperma dan bitamin B6 dapat meningkatkan kesuburan wanita. Jenis vitamin B yang lain juga penting untuk proses penyatuan sperma dan sel telur (conception), paling penting untuk elak kemurungan (anti-stress) & menstabilkan homon.

Alfalfa - Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasas 'sakit ketika bersama', membantu mengatasi masalah keputihan, masalah haid tidak menentu/senggugut/sakit pinggang semasa didatangi haid (ambil alfalfa+kalsium), bertindak sebagai kacip fatimah.  Meningkatkan stamina suami.

Zinc - Supplement yang sangat penting untuk kesuburan especially untuk lelaki.  Ia membantu menjaga fungsi organ seksual dan penghasilan hormon testosterone.  Kekurangan zinc pada lelaki akan menjejaskan bilangan, pergerakan dan kesihatan sperma.

Zinc juga membantu meningkatkan kesuburan bagi wanita.  Ia membantu hormon oestrogen dan progesterone berfungsi dengan baik dan membantu menghasilkan telur yang matang dan berkualiti utk proses persenyawaan.

Omega Guard - Mengandungi asid lemak Omega3. Antara punca ketidaksuburan lelaki adalah disebabkan struktur sel sperma yang tidak terbentuk dengan sempurna. Omega3 dapat membantu pembentukan acrosome yg lebih kuat dan sempurna. Acrosome merupakan struktur melengkung pada hujung kepala seprma yang memainkan peranan penting dalam proses persenyawaan telur wanita.

Omega utk wanita - membantu mengurangkan gumpalan pada dinding uterus dan membolehkan telur yang telah disenyawakan dapat melekat dengan sempurna.

Vitamin E - Antara keunikan Vitamin E shaklee adalah ianya dilengkapi dengan selenium, salah saru unsur penting untuk meningkatkan kuantiti sperma pada lelaki dan mengurangkan risiko kecacatan pada bayi. Vit-E sering digunakan oleh pakar kesuburan dalam kaedah rawatan IVF. Ia merupakan sejenis antioxidant yang mampu meningkatkan kesuburan. 
Pengambilan vit-E dikatakan dapat membantu:-
* kesihatan prostat
* membantu mengekalkan tekanan darah
* membantu mendapatkan kulit yg cantik dan muda

upss..ada juga yg menggelarkan vit-E sebagai sex vitamin! Ada pendapat mengatakan suami mereka lebih bertenaga selepas pengambilan vitamin ni.  Tapi..harus diingat ianya berbeza mengikut tubuh badan masing2 yerr..nak tau? cuba la dlu..kan kan kan???

Ok..fuhh..dah siap baca semua fungsi setiap vitamin kan, so..buatlah pilihan produk yang bersesuaian dgn diri anda yer..Dibawah ni mera suggestkan set yang kesuburan yang biasenya diambil oleh customer k.

Set Asas           = ESP + Vitelea + B-Complex
Set utk Lelaki   = Vit-E + Zinc + Omega
Set utk Wanita  = GLA + ESP+ B-Comp + Vitelea +Alfalfa


Jemput baca testimoni ibu2 yang mengambil set kesuburan diSini

Jika tiada apa-apa masalah..bolehla ambil set asas jerr..

Walaubagaimanapun, perlu diingatkan bahawa supplement adalah sebahagian dari usaha & ikhtiar shj.  Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik utk kita, kesediaan kita utk menerima kehadiran orang baru (amanah ALLAH) dalam hidup kita. Disamping berusaha,hendaklah kita banyakkan amalan berdoa, berzikir, solat hajat, solat taubat. Semoga usaha kalian dirahmati ALLAH S.W.T.

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Berminat?


Sila Hubungi meera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       Shaklee ID     : 901538
©       SMS                : 013-5116965
©       Emel                : ameerazulfa@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog                : http://ameerahzulfa.blogspot.com/

Anda akan mendapat jadual pemakanan dan konsultasi percuma pada setiap belian anda dengan meera..;)






Tuesday, 18 December 2012

CARA SIMPAN SUSU UTK IBU BEKERJA


Selamat pagi..n selamat datang kepada ibu-ibu yang sudi mengunjungi blog mera..Hari ni mera nak share info tentang penyusuan pula..memandangkan cousin mera yg br bersalin tu tanya pasal nk simpan susu macmaner..urm..terus mera update kat cni..bleh la ibu-ibu lain pn dpt info kan..

gambar cth peti utk simapan susu ebm







Mera rase kebanyakan ibu2 semua dah sedia maklum tetang penyusuan ibu nikan..walaupun kite kerja, penyusuan ibu xperlu dihentikan..Kite perlu buat perancangan dan persediaan rapi masa dalam pantang lagi sebelum kita masuk kerja. Jadi, perkara paling penting pastilah mengetahui dan mempelajari cara utk perah susu ibu dan cara nk simpan macamner disamping kite amal dan latih si manja kita minum susu itu.;)..Jom kita baca di bawah ini panduan nya yer...

Masa untuk mula Perah Susu Ibu
- Mula belajar memerah dan menyimpan susu ibu dari 1 hingga 2 minggu sebelum mula bekerja. Lakukan selama 15-20 minit.
Teknik Perah Guna Tangan
* Cuci tangan menggunakan air dan sabun.
* Lakukan urutan perlahan-lahan pada dara ke arah puting atau tuam panas selama beberapa minit sebelum melakukan perahan untuk membantu pengaliran susu.

Cara-cara:
1:Letakkan ibu jari di areola di bahagian atas puting dan jejari yang lain di bahagian bawah payu dara.
2: Picit payu dara menggunakan ibu jari dan jari-jari pada masa yang sama ke dalam menghala kebahagian dada.
3:Pusing dan perah dari semua arah.
4:Lakukan yang sama kepada payu dara yang sebelah dan apabila telah bersedia lakukan semula kepada kedua-dua payu dara.

Perhatian ! : Jangan urut dari bahagian atas payu dara.


Menyimpan susu yang telah diperah.
* Simpan susu yang telah diperah di dalam bekas kecil, cukup untuk sekali penyusuan.
* Biarkan seketika susu yang telah diperah untuk menurunkan suhunya, kemudian label bekas sebelum menyimpan ke dalam peti sejuk atau tempat beku.
* Susu yang telah diperah boleh disimpan pada suhu bilik 26 oC selama 4 jam, di dalam peti sejuk (fridge) untuk 2 hingga 3 hari dan di dalam bahagian sejuk beku (freezer, lazimnya peti sejuk yang mempunyai 2 pintu) adalah selama 3 bulan.
* Bahagian tempat beku bagi peti sejuk 1 pintu adalah tidak sesuai untuk menyimpan susu selama 3 bulan.

Menyediakan susu yang telah diperah untuk bayi anda.
* Susu yang telah diperah perlu disuamkan terlebih dahulu sebelum diberi kepada bayi.
* Susu yang telah dibekukan, perlu dibiarkan cair dengan meletakkannya di dalam peti sejuk selama 6 hingga 8 jam
atau dengan cara meletakkan bekas dibawah laluan air paip. 
* Jangan cairkan susu pada suhu bilik.
* Rendamkan bekas susu yang telah diperah ke dalam air suam. Jangan gunakan air yang panas kerana ini akan menyebabkan susu bertukar pekat dan bergentil.
* Susu yang diperah tidak boleh dimasak atau menggunakan ketuhar gelombang mikro untuk tujuan memanaskan atau mencairkannya.
* Suhu susu yang sesuai boleh diuji dengan menitiskannya sedikit dibahagian pergelangan tangan(wrist)
* Susu yang telah dikeluarkan dari peti sejuk mesti diberi kepada bayi dalam masa 1 jam. Susu yang tidak diminum atau susu yang selebihnya tidak boleh dibekukan semula.

Mengajar bayi minum susu yang telah diperah.

* Anda dinasihatkan melatih bayi minum susu yang telah diperah 2 minggu sebelum anda kembali bekerja.

* Gunakan jadual berikut sebagai panduan:
Source : Malaysian Breastfeeding Advisory Association


Hari 1-3 : Penjaga perlu memberikan susu yang diperah kepada bayi hanya pada waktu sarapan pagi. Seterusnya ibu susukan bayi dengan susu ibu.

Hari4-6 : Penjaga perlu memberi susu yang diperah kepada bayi pada waktu sarapan pagi dan waktu minum pagi Seterusnya ibu susukan bayi dengan susu ibu pada waktu-waktu yang lain.


Hari 7-9 : Penjaga perlu memberi susu yang diperah kepada bayi pada waktu sarapan pagi, waktu minum pagi dan waktu makan tengahari. Seterusnya ibu susukan bayi dengan susu ibu.



Hari 10-13 : Penjaga perlu memberi susu yang diperah kepada bayi pada waktu siang dan ibu susukan bayi dengan susu ibu pada sebelah malam.


Semoga panduan di atas ini dapat membantu ibu-ibu semua yer..Selamat Menyusu untuk Si Manja tersayang ;)

Monday, 17 December 2012

PAKEJ HEBAT BERSALIN@BERPANTANG

Assalamualaikum w.b.t...First of all mera nk ucap Tahniah buat my lovely cousin Is..yang selamat melahirkan baby gurl pada 11.12.12..comel nyer bby tu..eeii..geram rase..hari ni mera nk update pasal set bersalin lah..alang-alang my cousin tny set bersalin ape yg paling best dan selamat diambil even bayi mengalami jaundice atau G6PD..semestinya mera ckp Shaklee is the best kann....kenapa??ha..nk tahu kenapa jom kite share same2...mera dah buat siap2 vitamin ape yang sesuai utk ibu lepas bersalin ni..let's check it out!

Dah tengok picture kat atas ni kan..tp xtau apa fungsi stiap vitamin tu kan..jom baca di bawah ni..

set ini mengandungi :- 
- Vitelea
- B- complex 
- Zinc
- Vit C
Add On
- Energizing soy protien (ESP)
- Ostematrix (Kalsium dengan vit D dan K)

FUNGSI SETIAP VITAMIN

1.VITA-LEA -> Mengandungi Iron formula yang sangat penting bagi tubuh.  Untuk memenuhi keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi.  Biasala..dalam pemakanan seharian kita, kadang2 kita tak dapat memenuhi keperluan ini atas sebab2 tertentu serta kekangan kan. Vitealea dpat membantu anda.

2.B-COMPLEX -> Mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang. Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA. Paling penting untuk elak kemurungan(anti stress)  serta membina tenaga metabolisme.  


3.ZINC COMPLEX -> Zinc membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka, mengurangkan rambut gugur, Memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein dll. 


4.VITA C -> Mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah. Uniknya vit-c shaklee adalah pada sistem "sustained release" dimana vit-C akan dilepaskan secara perlahan-lahan dan akan bertahan lebih lama dalam badan.

5.ESP -> Ia memberi TENAGA, membantu melancarkan PENGHASILAN SUSU, penting untuk KELENJAR dan TUMBESARAN, MENCANTIKKAN KULIT si ibu, dan membantu kawal paras KOLESTEROL serta memberikan RASA KENYANG pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu. ESP juga boleh MEMEKATKAN SUSU si ibu, jadi anak cepat kenyang and then ibu boleh buat stok susu dengan lebih banyak.

6.OSTEMATRIX -> Ostematrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, Vitamin D dan mineral zink, magnese untuk membantu dalam memelihara kesihatan baik 

wink* wink * BONUS susu ibu lebih pekat dan berkhasiat si manja cepat kenyang dan tidur lena.Ibu Idaman juga lebih sihat dan bertenaga..yeah! 

Jom kite tengok testimoni ibu-ibu untuk set ini ;-



Alhamdulillah pn Akilla amalkan set ini selepas 2 minggu berpantang memandangkan luka jahitan beliau yang tidak sembuh2..dan hasilnya dapat 4oz susu utk sebelah jer... Bukan Mudahkan? Kerap Pam , Minum Air masak yang banyak serta pengambilan supllement membantu Pn Akilla mengumpul stok yang banyak serta luka jahitan cepat sembuh tambah bertenaga pula dengan pengambilan ESP. 

 Jom lihat testimoni-testimoni ibu-ibu  yang berpantang dengan Vitamin Shaklee... Testimoni-testimoni ini diambil dari fb group customer kami iaitu Shaklee GBS.... Thanks u ibu-ibu semua...





Berita baik Sekiranya mengamalkan set ini  sewaktu mengandung dapat membantu si ibu meyediakan badan kearah penyusuan yang berjaya dan si ibu lebih sihat.Insya-Allah~~~
Selamat Menjalani alam berpantang buat cousin ku dan semua ibu-ibu comel..:)

 Untuk Mencuba Set ini boleh menghubungi saya :-

Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.  Hubungi meera utk pesanan dan pertanyaan.
©       SMS               : 013-5116965
©       Emel               : ameerazulfa@gmail.com
©       Add Fb            : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page: http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog       : http://ameerahzulfa.blogspot.com/

Anda akan mendapat jadual pemakanan dan konsultasi percuma pada setiap belian dengan saya..;)




*** Setiap testimoni ini adalah pengalaman pengguna dan hasil setiap individu mungkin berbeza. Sila dapatkan maklumat lanjut dari pengedar anda dan jika perlu, dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.***






** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**


Sunday, 16 December 2012

OSTEMATRIX vs OSTEOPOROSIS


Salam hari Isnin buat ibu-ibu semua..dah tengok gambar di atas..berkaitan ape yer..;)..sebelum ni mera ade post berkaitan testimoni ostematrix..hari ni mera bagi kat atas tu perbandingan ostematrix dengan susu dan badam..ibu-ibu boleh lihat sendri kan nilai 1 biji oste = 1gelas susu penuh kalsium = 80 biji badam..bayangkanla..larat ke kita nk makan 80 bji badam sehari kan?dah tu mahal plak..hehehhe

APA SEBENARNYA OSTEMATRIX ?

Ostematrix mempunyai kalsium yang isinya paling seimbang bagi memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.  Nutrien2 ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan bahawa suplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

MANFAAT UTAMA:
  • Menguatkan Tulang - kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia(rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan meransang darah untuk memekat.
  • Memperbaiki Kekejangan dan Kebas-Kebas (semut2) - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.(elok utk ibu hamil yg sentiasa mengalami cramp)
  • Meringankan Stress - Ianya mengimbangi tekanan darah ; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf; menggalakkan tidur selesa; memperbaiki jantung berdebar, gementar dan stres. Ia juga membperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.(sesuai utk yg sentiasa migrain)
  • Memperbaiki Masalah Haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
  • Pengalkalian Tubuh  - kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan PH tubuh.  Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua.  tambahan pula kalsium mambantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.
  • Memperbaiki Hiperaktiviti perut dan sakit gastrik
  • Vitamin D - Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. 
  • Siapa perlu vitamin D?
  • - Vegetarian yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas
  • -  individu yang melebihi 55 tahun
  • - wanita hamil
  • -kanak-kanak perlu mengambil suplement vtamin D.
Magnesium 
- Ia adalah ion positif no2 penting didalam tubuh kita.  Ianya menggalakkan:-

  •  komposisi tulang dan rawan.  
  • Membantu sistem saraf 
  • mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga
  •  pengecutan saraf dan otot 
  • menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit.
- Jantung :-
  • memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus
  •  menghalang endapan kalsium
  •  melart dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu
  •  Ianya juga penting untuk meraka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.
- Zinc, boron, manganes, kuprum:-

  • Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot
  • menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang
  • rawan dan menghalang artritis
Bagaimana Memilih Kalsium Premium?

* Pilih Produk yang ada vitamin D dan magnesium
* Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum.
* Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.




Testimoni dari seorang ibu mengandung selepas mencuba Ostematrix Shaklee: 

" smlm me mkn ostematrix, nyaman tdur smp ke pagi

even my hubby pun mkn smlm, dia pun ckp tdur dia nyaman smlm n bngun pagi rasa bertenaga
smlm tu me sakit pinggang
after me mkn oste this morning pinggang dah tak sakit la"

Sesiapa yang belum cuba ostematrix Shaklee, better cuba. Tak rugi. Serius berbaloi.

Apa Lebihnya Ostematrix shaklee?

ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang

OSTEMATRIX UNTUK SIAPA?
1) Seorang yang mudah stress, mudah kejang, mempunyai masalah water retention, sembelit serta pra haid..berilah peluang pada diri mengubah nasib dengan mencuba Ostematrix.

2) Individu bekerja yang sering keletihan/mudah letih..Ostematrix bakal membantu anda kekal bertenaga + bersemangat! yeah!!!

3) Ibu Hamil - Ostematrix boleh membantu sakit tulang belakang dan mengelakkan kekejangan (cramp /org klantan kate nyetok mengkarung..hiii..org klate phm kan..) 

4) Ibu Menyusu - Ostematrix membantu untuk pengeluaran susu dgn lebih baik (of cos kene ikut prinsip utama penyusuan..demand & supply)

5) Wanita - Ostematrix membantu mengurangkan risiko Osteoporosis (kereputan tulang

6 ) Berat Badan Berlebihan - jika anda tergolong dalam golongan ini..oh! anda amat perlukan Ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda bagi mengampu tubuh anda!

Ade yang berminat dengan Ostematrix? 


Jom order dengan Meera. Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.

©       HP NO.         : 013-5116965
©       Emel               : ameerazulfa@gmail.com
©      Add   Fb          : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like! FB Page: http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog               : http://ameerahzulfa.blogspot.com/

Dapatkan jadual pemakanan + konsultasi percuma setiap pembelian anda dengan mera ;)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan 
atau mencegah sebarang penyakit.

Friday, 14 December 2012

TESTIMONI OSTEMATRIX

Salam Jumaat buat mommies n ibu-ibu comel & semua ;)




hrni mera nk share lagi testimoni seorang rakan yg amal mkn oste mase die preknen..mungkin ade yang xtau ape fungsi ostematrix..jom tengok ape fungsi die...

Fungsi OsteMatrix: - 

• Pembentukkan tulang dan gigi yang kuat
• Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
• Membantu dalan pengecutan otot dan pelancaran saraf
• Menolong mengurangkan simpton2 senggugut seperti perut
kembung, kekejangan, rentesi air, mudah meradang dan
kemurungan
• membantu mengekalkan tahap tenaga yang mencukupi








Siapakah yang perlukan OsteMatrix nie...?

Sekiranya rakan-rakan, ibu-ibu mempunyai simptom2 seperti di bawah ini..

1) selalu/seringkali/sentiasa rasa keletihan
2) biase mengalami sakit belakang
3) anggota badan selalu cramp
4) sakit/lenguh2 bahagian leher dan tengkuk
5) tumit kaki pecah dan kasar
6) susah bangun tidur..urmmm???
7)  migraine@ kerapkali sakit kepala
8) sakit gigi..arggh!!
9) Ibu yang menyusu : menambah susu ibu
10) Ibu yang menyusu : perlukan kalsium, susu berkurang @ menurun terutama semasa PMS.

 Kalo ade simptom2 mcm kat atas tu..mungkin ibu-ibu, mommies dan rakan2 perlukan oste ini..

jom order dgn mera..

Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       HP NO. : 013-5116965
©       Emel              : ameerazulfa@gmail.com
©       Fb                 : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Like FB Page : http://www.facebook.com/SusuIbuIdamanSiManja
©       Blog              : http://ameerahzulfa.blogspot.com/

Sila Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Anda akan mendapat konsultasi percuma dan harga istimewa dengan setiap pembelian dgn mera ;)


Wednesday, 12 December 2012

TESTIMONI ESP + OSTEMATRIX

Salam 12.12.12..mesti ramai yang suke date hr ni kan..mcm2 yg kite nk buat pada tarikh yg comel ni..
hari ni mera nk share testimoni dari sorang rakan mera yang mengamalkan ESP dan Ostematrix.
.ibu-ibu dan bapa-bapa yang berminat jomla cuba..berbaloi2 utk kesihatan kita ;)

jom tengok apa kata die..


























Kelebihan ESP
  • -          Kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri
  • -          Bantu hilangkan parut jerawat di muka
  • -          Mengekalkan tenaga berpanjangan
  • -          Menganjalkan kulit serta payudara
  • -          Mengawal paras kolestrol
  • -          Menyokong kesihatan jantung dan prostat
  • -          Membantu menyerap vitamin lain dengan lebih baik
  • -          Milkbooster terbaik!


Fungsi Ostematrix

·                    Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang kuat
·                  Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
·                   Membantu dalam pengecutan otot
·                  Membantu mengurangkan simpton2 senggugut, kembung perut, kejang, keradangan serta kemurungan.



Saya pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia.
©       HP NO. : 013-5116965
©       Emel     : ameerazulfa@gmail.com
©       Fb          : http://www.facebook.com/ameeraz.dameeiya
©       Blog       : http://ameerahzulfa.blogspot.com/

Sila Hubungi mera untuk sebarang pertanyaan dan pesanan ;)
Dapatkan konsultasi percuma & harga istimewa dengan setiap 
pembelian ibu-ibu semua dengan mera..